Skip to content

Martin Danielson

Fullstack utvecklare

“Developers Bay är till skillnad mot många andra personliga och de har förståelse för marknaden och konsulten.”

Beskriv uppdraget som du har haft via Developers Bay

 

Jag har varit på två olika uppdrag via Developers Bay. På Bonnier var jag i det såkallade Infrateamet som tillhörde Expressen och deras utvecklingsavdelning. Där blev det mycket backend, AWS och DevOps. Fokus låg på ett stort transformationsarbete att gå mot GCP. 

På uppdraget hos Mathem är jag i ett renodlat Backend team (vi kallar oss Backend Boys komiskt nog). Här har huvudfokus legat på transformering från .Net till Node och att skriva om lösningen till ett mognare och mer testbart sätt än det som finns idag. Jag har arbetat mycket med att felsöka och förbättra funktionen Complementary purchases.

“En stor fördel var att jag alltid har en kontaktperson att luta mig tillbaka på och känna mig trygg med.”

Beskriv samarbetet med Developers Bay & hur det har sett ut

 

Rent generellt har jag varit negativt inställd till konsultmäklare då många säger att de är personliga och inte bara skickar CV:n omkring sig men nästan ingen levererar på detta löfte tyvärr. Oftast blir man spammad med mail om roller som inte alls matchar profienl. Men Developers Bay har ändrat min inställning. För en bra matchning krävs mer insikt i konsultens profil än bara dennes CV. Developers Bay är till skillnad mot många andra personliga och de har förståelse för marknaden och konsulten. De visar ett genuint intresse för vad konsulten vill och har för mål.

Vad är fördelen med att samarbeta med Developers Bay? Vad uppskattar du mest?

 

En stor fördel enligt mig är hjälpen att förhandla med kunden, jag tycker det är jobbigt att prata om mig själv så det var en lättnad att få stöd med den biten. Det gav mig generellt en bättre uppfattning om konsultmäklare och det jobbet dem gör. En annan fördel var den snabba processen när jag skulle byta uppdrag. Eftersom att Developers Bay redan hade all information om min profil som dem behövde så var processen smidig och jag behövde inte komplementera med massor av information. Det viktigaste för dem var inte ett uppdaterat CV utan dem tittade på faktiskt erfarenhet eftersom dem hade bra koll på min profil. 

En stor fördel var att jag alltid har en kontaktperson att luta mig tillbaka på och känna mig trygg med. Developers Bay skapar stor trygghet genom att få konsulten att känna sig sedd och förstådd. Jag känner mig omhändertagen och känner även att man kan vara personlig om man vill. 

Ett plus är även deras community för dem som vill nätverka. Önskar jag hade varit mer engagerad dock. En favorit är deras webinar där dem går igenom marknadsläget för frilansare inom IT.

Tips till andra som funderar på att bli frilansare?

Ett tips är att våga ta steget och att var trygg med sin kompetens. Var beredd på att ha is i magen, det är lätt att bli orolig! Förbered dig på att få några nej, men när man väl är igång så är det inga problem. Jag önskar att jag hade blivit egen tio år tidigare men det fanns en osäkerhet i hur tryggt frilansande är. Tips är att göra det löjligt enkelt för dig själv genom att anlita en konsultmäklare som kan ge dig vägarna in.

Tips till andra frilansare som söker uppdrag:

Glöm inte bort praktiska grejer såsom pension & skatteplanering. Glöm inte heller bort att frigöra mer fritid om det är det du vill. Det är lätt att man börjar jobba för mycket och blir fartblind, när man egentligen blev egenföretagare för att få mer fritid. Ta tex långsemester på sommaren – passa på när du kan! Frihet och ledighet är mer värt än pengar. Det är viktigt att ta hand om sig själv!

Vill du veta mer och ansöka om att bli medlem?