Skip to content

Per Andersen

Fullstack utvecklare

“Proffsigt bemötande och det har funkat väldigt bra.”

Beskriv uppdraget som du har haft via Developers Bay

Jag sitter på Hemnet sedan mars 2022 på ett fullstack webbuppdrag. Tekniker som jag arbetar med främst är Ruby on Rails & React.js. Under min tid på Hemnet har bl.a. en ny funktion för sökning av mäklare och mäklarbyråer lanserats.

Jag uppskattar Hemnet som uppdragsgivare eftersom atmosfären där känns väldigt positiv och peppande. Dessutom är de är generösa och inkluderande, och de arbetar väldigt aktivt med att just skapa en fantastisk arbetsplats. Som konsult blir man även alltid inbjuden på aktiviteter, oavsett om det handlar om kompetensutveckling eller nöje.

“Kompromissa inte med dina principer.”

Beskriv samarbetet med Developers Bay & hur det har sett ut

Samarbetet med Developers Bay har rullat på smärtfritt så vi har inte behövt ha så mycket kontakt faktiskt. Jag gick med i nätverket för cirka fem år sedan och satt på ett annat uppdrag när jag blev kontaktad av Katarina angående uppdraget på Hemnet. Uppdraget lät intressant och jag hoppade på. Processen med att boka uppdraget drog ut lite på tiden men Katarina hanterade det bra kommunikationsmässigt och jag kände att jag hade bra stöd från Developers Bays sida.

Med vilka ord skulle du rekommendera Developers Bay till andra?

Proffsigt bemötande och det har funkat väldigt bra. Inga krusiduller och man känner att man har en företrädare om behov uppstår som kan ge bra stöd i hela processen.

Tips till andra konsulter som söker uppdrag:

Ett tips är att leta efter något som är kul, pengar är inte allt. Man ska känna att man bidrar med något sätt till samhället och vara tydlig vad det är man inte vill. Kompromissa inte med dina principer. 

När man väl är på intervjun och känner att man vill ha uppdraget då är det viktigt att engagera sig och komma förberedd på frågor till kunden. Visa att du vill ha uppdraget. Kunden måste känna att du vill vara där och det är något dem uppskattar.

Vad är fördelen med att samarbeta med Developers Bay? Vad uppskattar du mest?

 

Jag började som egen konsult och försökte hitta uppdrag själv, vilket var svårare än vad jag trodde. Sedan dess har jag haft mycket kontakt med konsultmäklare såsom Developers Bay och ser en klar fördel att ha någon som företräder dina intressen. Det kan vara tufft att förhandla med kunden direkt och framföra de krav man har. Som utvecklare är man inte alltid expert på att förhandla och man fokuserar hellre på det man faktiskt är bra på. Så det är otroligt bekvämt att bli kontaktad med uppdrag som matchar ens profil och få stöd i kontakten med kunden. 

En fördel är också möjligheten att få in en fot hos attraktiva arbetsgivare som ofta kräver mycket jobb för att bearbeta. Det är något som jag inte har tid med vid sidan av ett heltidsuppdrag.

Vill du veta mer och ansöka om att bli medlem?