Skip to content

Tobias Wallin

UX-designer & frontend utvecklare

“det är viktigt att min samarbetspartner förstår min profil och vet vad jag är ute efter.”

Beskriv uppdraget som du har haft via Developers Bay

Jag har haft sju olika uppdrag hos sex olika kunder via Developers Bay. Två av uppdragen var hos Binogi (Komplementskolan) och Storykit. Hos Binogi designade och byggde jag frontend för deras e-learning plattform. Jag ledde arbetet hela vägen från idéstadiet till genomförande. Hos Storykit designade och byggde jag om stora delar av deras appar. Jag designade även en ny produkt – en script-editor som kan skapa video direkt från ett manus. I det uppdraget övergick jag till UX lead och lämnade programmeringen för att fokusera på att leda design-arbetet med utvecklarna.

“För mig är det viktigt med en personliga relation för att få bästa möjliga uppdrag.”

Beskriv samarbetet med Developers Bay & hur det har sett ut

Jag har haft personlig kontakt med flera personer hos Developers Bay vilket är uppskattat. Exempelvis har jag en nära kontakt med Lubomir Struwe och han ringer när det perfekta uppdraget för just mig dyker upp. Jag har en lite speciell profil då jag är både UX-designer och utvecklare, så det är viktigt att min samarbetspartner förstår min profil och vet vad jag är ute efter. På så vis hittar dem uppdrag som faktiskt passar. Jag har haft en tydlig och bra kommunikation med Developers Bay som i sin tur har haft en bra kontakt med kunden. 

Skillnaden på att samarbeta med Developers Bay vs. söka uppdrag på egen hand?

En stor fördel är extern verifiering. Man slipper förhandling och får lyxen att någon annan verifierar din kompetens och värde. Det resulterar i att man inte behöver bevisa sig på samma sätt då extern part redan vet att det är hög kvalité och kunden har ett förtroende för det. En annan fördel är att man träffar nya spännande bolag & hittar uppdrag som man kanske inte hade hittat annars. Kontaktnätverket blir större!

Vad tycker du om DevBay som community? Har du deltagit på något event/webinar eller liknande?

Det har funkat jättebra, jag gillar after works och event. Uppskattar att ta en bärs och snacka skit med folk. Gillar även Innovation Bay där jag har presenterat ett eget projekt. 

Jag deltar på de fysiska eventen mest för det sociala med andra medlemmar men även anställda i Developers Bay. För mig är det viktigt med en personliga relation för att få bästa möjliga uppdrag. Sen har vi har vi genuint kul ihop förstås! Dessutom är jag nyfiken på hur det är att vara säljare av IT-konsulter, vilka utmaningar som finns osv. Det känns allmännyttigt som konsult att ha förståelse för detta.

Tips till andra konsulter som söker uppdrag:

 

Mitt största tips är att lära känna sig själv och vad man tycker är mest intressant. Fokusera på det och var beredd att vänta lite på det rätta uppdraget. Man gör bäst ifrån sig när man gör något som är roligt, då blir alla parter nöjda. Det innebär inte nödvändigtvis att sätta sig själv i fack, men man bör vara tydlig med vart man står och vad man vill. 

Fundera på hur du kommunicerar vad du vill – är du tydlig? Där är det en fördel att hänga på events och snacka med agenturen, allt framgår inte via ett CV. Lägg energi på att konsultförmedling ska förstå dig och dina önskemål, bortsett från kompetenser på papper. Sånt löser sig ju ofta bäst över en öl!

Vill du veta mer och ansöka om att bli medlem?